Замовити дзвінок

+38 044 45 94 404

+38 044 45 94 404

Контактні лінзи: невідчутний «інвентар» для спорту і відпочинку!

Раніше чимало людей відмовлялось від носіння контактних лінз через дискомфорт, викликаний сухістю очей. Особливо сильно це заважало в години активного дозвілля і занять спортом. Нікому не хотілося, щоб час відпочинку був зіпсований неприємними відчуттями.

 

Сьогодні все змінилося. Завдяки зусиллям розробників сучасні контактні лінзи стали абсолютно невідчутними на очах. У даній статті мова піде саме про ці приголомшливі МКЛ.

Лінзи, невідчутні на фізіологічному рівні

Щоб використання контактних лінз робило відпочинок ще приємнішим, вони повинні бути сумісні з тканинами ока. А також зберігати цілісність слізної плівки, що є одним з найважливіших умов комфорту.

 

Висока фізіологічність МКЛ досягається за рахунок:

  • хорошої змочуваності їх поверхонь;

  • високої кисневої проникності;

  • стійкості до відкладень і дегідратації;

  • низького модуля пружності.

 

 

Найбільш фізіологічними є сучасні силікон-гідрогелеві лінзи, що володіють практично всіма перерахованими властивостями. Це вигідно відрізняє їх від МКЛ з традиційних гідрогелевих матеріалів, які позбавляють рогівку необхідного їй кисню.

Acuvue Oasys With Hydraclear Plus

Для прикладу візьмемо силікон-гідрогелеві лінзи Acuvue Oasys With Hydraclear Plus компанії Johnson & Johnson Vision Care. У них показник пропускання кисню (Dk / t) становить 147 од., тому вони здатні на 100% задовольняти потребу рогівки в повітрі.

 

Завдяки революційній технології Hydraclear Plus їх поверхня дуже гладка і гідрофільна. А це забезпечує приголомшливе вічуття комфорту при носінні МКЛ. Неважливо, займаєтеся ви спортом чи дивитеся телевізор — вам буде однаково зручно в лінзах Acuvue Oasys With Hydraclear Plus.

 

 

Air Optix Night & Day Aqua

В силікон-гідрогелевих лінзах Air Optix Night & Day Aqua (Alcon) застосовується унікальна технологія Aqua Moisture, що робить їх фізіологічними для очей. Тому вони забезпечують незмінний комфорт протягом всього терміну їх носіння.

 

Aqua Moisture System являє собою технологію потрійного зволоження:

  1. Перша його складова — новий змазуючий агент, завдяки якому Air Optix Night & Day Aqua практично не відчуваються на очах.

  2. Другою складовою є сам матеріал, з якого зроблені лінзи — Лотрафілкон Б, що володіє високою стійкістю до дегідратації.

  3. Третя складова — гладкі поверхні, стійкі до всякого роду відкладень, включаючи ліпідні.

 

 

Біосумісні контактні лінзи

Фізіологічними для очей є не тільки силікон-гідрогелеві МКЛ, а й ті, що виготовлені з біосумісних (Омафілкон, Хайоксіфілкон) гідрогелевих матеріалів. Вони імітують гідрофільні властивості муцину — природної смазуючої субстанції слізної рідини, що робить їх неймовірно комфортними і сумісними з тканинами ока.

Proclear 1 day

До одних з найбільш відомих біосумісних лінз відносяться створені за унікальною PC-технологією Proclear 1 day. Їх матеріал — Омафілкон А — відрізняється високою стійкістю до дегідратації. МКЛ стійкі до білкових і ліпідних відкладень, а також мають одну з найвищих серед гідрогелевих лінз киснепроникність (Dk / t = 42,5 од.).

 

 

Biotrue ONEday

Біосумісні МКЛ американської компанії Bausch + Lomb зроблені з інноваційного матеріалу GyperGel. Вони мають рекордно високий для контактних лінз вологовміст — 78%. Biotrue ONEday ідеально поєднуються з рогівкою і залишаються абсолютно невідчутними на очах протягом усього дня.

Morning-Q 1-Day

Біосумісні властивості притаманні і одноденним лінзам Morning-Q 1-Day. Вони виготовлені з унікального матеріалу Байоксіфілкон А (Bioxifilcon A), здатного утримувати вологу всередині МКЛ. В складі матеріалу є природний компонент гіалуронат натрію, який робить лінзи стійкими до утворення відкладень і до дегідратації.

 

 

Якщо ви плануєте займатися спортом в МКЛ, зверніться за консультацією до лікаря офтальмолога. Той обстежить вас і підкаже, які засоби корекції підійдуть вам краще всього. Цілком можливо, що фахівець порадить вам спортивні контактні лінзи, створені спеціально для занять спортом.


 

Стаття оновлена 23.11.2018


23.11.2018