Замовити дзвінок

+38 044 45 94 404

+38 044 45 94 404

Переваги контактних лінз

Щоб побачити переваги носіння контактних лінз, поставте себе на місце людини, яка довгий час носить окуляри.

 

Як це — носити їх?

 

Окуляри займають чимало місця в житті людини і навіть стають частиною її особистості. Збираючись на зустріч з незнайомцем, вона говорить: «Я буду в ... я буду в окулярах». Це перше, що вона скаже про себе. І лише потім додасть що-небудь про зріст, одяг або колір волосся. Але першою відмінною ознакою завжди будуть окуляри.

 

І від цього нікуди не дітися ...

 

Окуляри — це незручно

Якщо ви коли-небудь носили окуляри, то знаєте, як незручно стояти затиснутим в транспорті з запітнілим склом, не маючи можливості протерти його.

 

А ігри? Розуміння, що окуляри можуть зіскочити в будь-яку хвилину, не додає спритності і впевненості в собі. І мова навіть не про стрибки з переворотом на волейбольному майданчику. А про звичайні щоденні активності. Прогулянки, пробіжки, гру в сніжки, плавання і так далі.

 

Ну і нарешті нарешті уявіть, наскільки незручно цілуватися в окулярах. Особливо якщо їх носять обоє ...

 

 

Окуляри — це проблемно

Про окулярах доводиться думати постійно. І бути максимально акуратним, щоб не зламати і не подряпати лінзи.

 

Кожен, хто носить окуляри, втратив рахунок числа поломок: розбите скло, відламані дужки, переламана навпіл оправа. Вони падають, на них сідають. Вони не дають носити сонцезахисні окуляри і маски, що заважає повноцінному відпочинку.

 

Дівчатам і жінкам вони створюють складнощі з макіяжем. Наносити make up особливо важко при поганому зорі, коли немає хорошої видимості. Так, вже з'явилися окуляри для макіяжу з одним склом, яке переміщається і дозволяє одному оці бачити те, що робиться з іншим. Однак шукати і купувати такі пристрої дуже проблематично.

 

 

При короткозорості make up повинен бути виразним і об'ємним, а при далекозорості — мінімальний і акуратний до непомітності. Адже лінзи візуально збільшують або зменшують очі. А при віковій далекозорості — ще й підкреслюють кожну зморшку.

 

Що ж вибрати?

Як бачите, відповідь на це питання очевидна. Спробувавши носити окуляри, ви вже ніколи не скажете, що вони мають явні переваги перед лінзами. Звичайно, все індивідуально. І є ситуації, в яких варто вибирати окуляри. Наприклад, при захворюваннях, що не дозволяють носити контактні лінзи. Або при небажанні щодня доглядати за МКЛ.

 

Переваги контактних лінз

Крім явних психологічних існують і об'єктивні переваги носіння лінз. Вони допоможуть вам зробити вибір.

 

Переваги МКЛ:

  • Контактні лінзи щільно прилягають до рогівки, тому забезпечують високу гостроту зору і хороший огляд, а також відновлюють бінокулярний зір. Це знімає багато професійних обмежень, дозволяє займатися спортом і вільно водити машину.

  • Лінзи не викликають зорової стомлюваності, тобто астенопії. До них не потрібно звикати, страждаючи протягом декількох днів (а то і тижнів) від дискомфорту, головних болів і болів в очах.

  • МКЛ незамінні при короткозорості, далекозорості та астигматизмі високих ступенів, коли окуляри не здатні забезпечити високу якість зорового сприйняття.

  • Контактні лінзи є справжнім порятунком для людей з анізометропією, у яких рефракція лівого і правого ока відрізняються більш ніж на 2,5 діоптрій.

 

Не знаєте, що вибрати — окуляри чи лінзи? Сходіть на консультацію до офтальмолога і той розповість вам про переваги і недоліки різних методів корекції. Лікар обстежить вас і випише вам рецепт. По ньому ви зможете купити контактні лінзи в нашому інтернет-магазині ContactLinza!

 

Стаття оновлена 20.11.2018


20.11.2018