Замовити дзвінок

+38 044 45 94 404

+38 044 45 94 404

Вся правда про кольорові контактні лінзи

Виразні та привабливі очі — мрія кожного. Але не всім вони дані від природи. Так що багато чоловіків і жінок мріють змінити колір очей штучним шляхом. На щастя, сьогодні це легко робиться за допомогою кольорових контактних лінз.

 

 

Популярність кольорових лінз

В середньому 12% людей, які використовують засоби контактної корекції, вибирає кольорові або відтіночні МКЛ. Це означає, що їх носить кожна десята людина.

 

З кожним роком кольорові контактні лінзи стають все більш популярними. Адже чимало людей прагне вразити оточуючих яскравим ефектом, що вони створюють.

 

Тому виробники засобів корекції вважають доцільним розвивати даний сегмент продукції. І роблять все можливе для того, щоб кольорові МКЛ були не тільки красивими, але ще комфортними і безпечними для здоров'я очей. А користувачі могли носити їх із задоволенням і без всяких побоювань.

 

 

Натуральність кольорів

Популярності кольорових МКЛ в значній мірі сприяють технології, що дозволяють досягти бажаного забарвлення очей, яке б виглядало абсолютно натурально. До таких технологій належать, наприклад, змішування двох або трьох різних кольорів чи відтінків одного кольору.

 

Сьогодні популярними є такі технології:

  1. Технологія фарбування BICOLOR, яка застосовується в лінзах Maxima Colors. Вона заснована на принципі точкової матриці, завдяки чому пофарбовані і прозорі області лінзи зливаються з тоном райдужної оболонки ока. Точковий малюнок на МКЛ та її темний ободок підсилюють колір світлих очей і змінюють колір темних.

  2. Технологія 3-in-1, по якій пофарбовані практично всі кольорові лінзи компанії Алкон. Вона дозволяє створити максимально глибокий, близький до натурального малюнок. Темний ободок по краях лінз вдало комбінується з основним кольором, який поступово переходить в прозору зіничну зону.

  3. Semi Lathe Cut Technology, яку використовує італійська компанія Eyemed Technologies для виготовлення своїх двох-і трьох-тонових МКЛ. Суть технології полягає в пошаровому ввведенні різних відтінків одного кольору в товщу контактної лінзи.

 

 

Сучасні кольорові МКЛ роблять таким чином, що барвник виявляється запечатаним всередину матеріалу. А це значить, що він не може контактувати з поверхнею ока та викликати алергічні реакції. Що, звичайно ж, робить носіння кольорових лінз максимально безпечним.

Хороший зір

Всі кольорові МКЛ мають незабарвлену центральну зону, яка після надягання на око розміщується прямо навпроти зіниці. Таким чином барвник не потрапляє в поле зору і не заважає світловим променям проникати всередину ока. Завдяки цьому в кольорових лінзах людина бачить так само чітко, як і без них.

 

Відзначимо, що у різних МКЛ розмір зіничної зони може відрізнятися. Тому деякі кольорові лінзи викликають затуманення зору при поганому освітленні (в темній кімнаті, в сутінках). Це пояснюється тим, що в темряві зіниці розширюються, а барвник починає потрапляти в поле зору. Однак подібне явище спостерігається не у всіх людей, а тільки у тих, хто від природи має більш широкі зіниці.

 

 

Більшість кольорових лінз має діоптрії, тобто підвищує гостроту зору при короткозорості (а іноді і при далекозорості). Такі МКЛ є справжньою знахідкою для людей з поганим зором, що мріють змінити колір очей і виглядати чарівно.

Комфорт і безпека

Раніше всі кольорові лінзи робили з гідрогелю — матеріалу, який погано пропускає повітря. Однак сьогодні в продажу вже з'явилися силікон-гідрогелеві Air Optix Colors, які відмінно пропускають кисень і дозволяють очам активно дихати протягом дня. Завдяки цьому найвимогливіші користувачі отримали можливість носити кольорові лінзи без найменших побоювань, насолоджуючись комфортом і ні про що не турбуючись.

 

 

Навіщо потрібна примірка

У більшості оптик і інтернет-магазинів користувачам рекомендують приміряти кольорові і відтіночні лінзи перед покупкою.

 

Навіщо це потрібно?

 

Справа в тому, що остаточний колір очей залежить не тільки від забарвлення лінз, але ще від відтінку райдужної оболонки. Тому, купуючи МКЛ без попередньої примірки, людина ризикує отримати далеко не той результат, якого очікувала. Це особливо актуально у випадку з відтіночними лінзами, які мають менш щільну прокраску і тільки відтіняють колір очей, не змінюючи його.

 

 

Що стосується кольорових МКЛ, то вони перекривають будь-яку райдужну оболонку. Але після їх надягання природний колір очей може бути видно в центральній прозорій зоні лінз. Багатьом людям не подобається цей ефект і вони залишаються незадоволені отриманим результатом.

 

Тому кольорові і відтіночні лінзи обов'язково потрібно міряти. Це допоможе уникнути неприємних сюрпризів після покупки.


 

Стаття оновлена 22.11.2018


22.11.2018