Замовити дзвінок

+38 044 45 94 404

+38 044 45 94 404

Запобіжні заходи при носінні контактних лінз

Контактні лінзи — безцінна знахідка для людей, котрі хочуть насолоджуватися ідеальним зором з максимальним комфортом. Щоб їх носіння доставляло тільки задоволення і не викликало ускладнень, слід дотримуватися ряду запобіжних заходів.

Розглянемо основні з них:

  1. Перш ніж покинути кабінет офтальмолога, переконайтеся в тому, що ви навчилися надягати і знімати лінзи.

  2. Якщо МКЛ викликали почервоніння або подразнення очей, негайно зніміть їх і як можна швидше зверніться до лікаря.

  3. Перед застосуванням будь-яких очних крапель завжди радьтеся зі своїм офтальмологом.

  4. Запам'ятайте, що деякі лікарські препарати (антигістамінні, судинозвужувальні, сечогінні, міорелаксанти, транквілізатори і засоби від морської хвороби) можуть викликати сухість очей, відчуття дискомфорту і пелени перед очима. При появі цих симптомів під час прийому будь-яких ліків ви повинні проконсультуватися зі своїм офтальмологом.

  5. Знайте, що прийом оральних контрацептивів може погіршити переносимість МКЛ. Тому перш ніж пити протизаплідні таблетки обов'язково проконсультуйтеся з офтальмологом.

  6. Якщо ви регулярно носите лінзи, вам слід не рідше 1 разу на рік обстежуватися у офтальмолога.

 

 

  1. Ніколи і ні в якому разі не давайте носити свої лінзи іншим людям. Пам'ятайте, що МКЛ підібрані з урахуванням індивідуальних особливостей ваших очей для необхідної вам корекції зору. Спільне використання контактних лінз різними людьми у багато разів підвищує ризик розвитку інфекційних захворювань очей.

  2. Обов'язково виконуйте всі рекомендації офтальмолога, правила носіння, заміни та догляду за лінзами. Це допоможе вам зберегти хороший зір і здоров'я очей.

  3. Після закінчення періоду носіння, зазначеного офтальмологом, замініть зношені МКЛ на нову стерильну пару.

  4. Порадьтеся зі своїм офтальмологом щодо носіння контактних лінз під час занять спортом, особливо плаванням і іншими водними видами спорту.

  5. Пам'ятайте, що потрапляння води на контактні лінзи під час плавання або прийняття ванни збільшує ризик інфікування очей мікроорганізмами. Тому для водних процедур краще використовувати одноденні МКЛ.

  6. Уникайте впливу будь-яких шкідливих або подразнюючих парів і димів під час носіння контактних лінз.

  7. Завжди інформуйте свого роботодавця про те, що ви носите МКЛ. Деякі професії передбачають використання спеціальних захисних засобів для очей і можуть потребувати відмови від використання контактних лінз.

  8. У будь-яких незрозумілих ситуаціях звертайтеся до свого офтальмолога.

 

 

Стаття оновлена 29.11.2018


29.11.2018