Замовити дзвінок

+38 044 45 94 404

+38 044 45 94 404

Рекомендації по догляду за лінзами

Для тривалого, безпечного і комфортного використання лінз вам знадобиться виконувати всі вказівки Вашого офтальмолога. Адже саме лікар повинен консультувати вас з усіх питань, зв'язаних з підбором і використанням контактних лінз.

 

 

Уважно прочитайте наведені нижче інструкції. Вони допоможуть вам правильно доглядати за МКЛ і уникнути багатьох неприємностей. Пам'ятайте, що недотримання правил догляду за лінзами може призвести до виникнення серйозних ускладнень, описаних в статті Що необхідно знати про носіння контактних лінз.

Поради та рекомендації:

  1. Строго дотримуйтесь інструкції по використанню лінз. Користуйтеся лише ті розчини і краплі, які рекомендував вам офтальмолог.

  2. Перед проведенням будь-яких маніпуляцій з МКЛ завжди ретельно мийте, споласкивайте і витирайте руки.

  3. Використовуйте тільки свіжі розчини не скінчився термін придатності.

  4. Щоб не переплутати МКЛ, завжди обробляйте спочатку праву лінзу.

  5. Кожен раз розміщуйте кожну лінзу у відповідне відділення контейнера і стежте за тим, щоб вони повністю покриті розчином для зберігання. Якщо МКЛ, зняті з очей, довго перебувають без розчину, вони можуть висохнути. Такі лінзи доведеться викинути.

  6. Якщо вам потрібно довгий час зберігати МКЛ, які ви не носите, використовуйте звичайний багатоцільовий розчин. Але не забувайте міняти його кожні 2-3 тижні, інакше він може випаруватися, а лінзи — засохнути. 

 

 

Чого не можна робити:

  1. НІКОЛИ не зберігайте контактні лінзи в не призначеному для цього розчині (сольовому, фізіологічному і т.д.). Він не зможе очистити МКЛ від мікробів, які здатні викликати інфекційні ускладнення.

  2. НІКОЛИ не змочуйте лінзи слиною або іншими рідинами, крім рекомендованих крапель або розчинів для зволоження.

  3. НІКОЛИ не промивайте лінзи водою з-під крана. Вона містить безліч домішків, які можуть пошкодити або забруднити МКЛ і викликати запалення або травму очей.

  4. НІКОЛИ не використовуйте повторно розчин, що знаходиться в контейнері. Виливайте його відразу після того, як дістали і надягли МКЛ.

Догляд за контейнером для лінз

При недотриманні правил догляду в контейнері можуть розмножуватися бактерії. Тому після надягання МКЛ з контейнера необхідно вилити рідину, промити його чистим розчином і дати висохнути на відкритому повітрі. А після закінчення терміну експлуатації його необхідно замінити новим, відповідно до інструкцій виробника або офтальмолога.

 

Ніколи не промивайте контейнер водою з-під крана. Так ви ризикуєте занести в нього інфекцію.


 

Стаття оновлена 29.11.2018


29.11.2018