Замовити дзвінок

+38 044 45 94 404

+38 044 45 94 404

Кольорові контактні лінзи для карих і темних очей

Карий колір очей заворожує — бездонний темний колір, іскорки вкраплень ... Але ми любимо експерименти і зміни: фарбуємо волосся, вибираємо інший стиль одягу, за допомогою сучасної оптики запросто змінюємо колір очей.

 

Та чи знаєте ви, що не всім кольоровим лінзам під силу повністю перекрити насичений колір райдужної оболонки? Які ж кольорові лінзи ідеально підійдуть для темних очей?

 

Розповідаємо про види кольорових лінз і про те, як підібрати МКЛ для карих очей.

Які бувають кольорові контактні лінзи

Щоб визначитися, чи підходять для темно-карих очей кольорові лінзи, розберемося у видах кольорових МКЛ. Залежно від того, чи потрібна корекція зору, обирайте:

  • кольорові лінзи з діоптріями — коригують далекозорість або короткозорість, змінюючи колір очей;

  • декоративні лінзи без діоптрій — нулівки.


Світові бренди, представлені на сайті contactlinza.com.ua, руйнують міф про те, що декоративні лінзи псують зір. Навпаки, носіння кольорових лінз з УФ-блокуванням захищає рогівку від шкідливого ультрафіолету. УФ-фільтрами забезпечені лінійка Freshlook компанії Alcon та лінзи Ningaloo Gelflex. При належному догляді і коригувальні, і кольорові МКЛ без діоптрій безпечні.


Залежно від того, як довго ви збираєтеся носити лінзи, вибирайте кольорові МКЛ по терміну носіння:

Як підібрати кольорові МКЛ для темних очей

  • Крок 1. Перед тим як вибирати декоративні лінзи, відвідайте офтальмолога, навіть якщо у вас 100% зір. Лікар подбає про те, щоб МКЛ носилися комфортно, підбере радіус кривини, діаметр лінзи, переконається, що вона правильно сяде і перекриє райдужку.
  • Крок 2. Щоб підібрати потрібний відтінок і уникнути ситуації, коли МКЛ не перекриває натуральний колір, зверніться в оптику, де є послуга примірки. Тільки після примірки лінз ви переконаєтеся, що вони виглядають натурально і гармонують з вашою зовнішністю.

Українська мережа оптик “Люксоптика” пропонує послугу примірки кольорових лінз перед покупкою. Також у мережі за попереднім записом приймає лікар-офтальмолог.


Пройшовши ці два кроки, можна сміливо купувати кращі артикули кольорових МКЛ саме для ваших карих очей в оптиці або в інтернет-магазині.

 

Варіанти кольорових лінз для карих очей і відтінків карого

Найкращі лінзи для темних очей — 2-тонові чи 3-тонові кольорові МКЛ. Завдяки двотоновому або трьохтоновому забарвленню насичений пігмент перекриває темні відтінки. Не забувайте, що кожен відтінок унікальний і отриманий результат може відрізнятися від зображеного на картинці.

Expressions Colors компанії CooperVision

Expressions Colors — 5 виразних натуральних кольорів на вибір. Тонування за технологією Advanced Tinting Process реалістично змінює колір темних очей на блакитний або зелений і виглядає при цьому природно.

 

МКЛ розраховані на 1 місяць денного носіння (до 8 годин). Коригують короткозорість до 6 діоптрій, також можна придбати просто декоративні нулівки.

Maxima Colors компанії Maxim

Maxima Colors — 5 насичених натуральних кольорів. Профарбовування «dot matrix system»: візерунок із точок копіює малюнок райдужної оболонки, по краях переходить у темне кільце. Міняють природно колір темних очей навіть на перлинно-сірий і виглядають натурально.

 

МКЛ розраховані на 1 місяць денного носіння (до 8 годин). Можуть бути декоративними і коригувати короткозорість до 6 діоптрій.

FreshLook ColorBlends компанії Alcon Ciba Vision

FreshLook ColorBlends — 12 яскравих виразних колірних варіантів. Фарбування 3-in-1 Color Technology дає глибокий, виразний відтінок. Візуально натуральність досягається потрійною сегментацією лінзи: основний колір, темний зовнішній обідок і світле внутрішнє кільце. Сірі й блакитні відтінки лінз ідеально виглядають на карих очах.

 

МКЛ розраховані на 1 місяць денного носіння (до 8 годин). Можуть бути декоративними і коригувати короткозорість до 8 діоптрій.

 

SofLens Natural Colors компанії Baush+Lomb

SofLens Natural Colors — 10 виразних натуральних кольорів. Точкове нанесення малюнку імітує райдужну оболонку ока, темне лімбальне кільце по краю візуально збільшує зіницю. Фіолетові, зелені, сині лінзи цього бренду перекривають темні відтінки, роблять погляд глибоким і виразним.

 

МКЛ розраховані на 3 місяці денного носіння (до 8 годин). Коригують короткозорість до 6 діоптрій, також можна придбати просто декоративні нулівки.

Okvision Fusion компанії Okvision

Okvision Fusion — 11 колірних варіацій, з яких 5 перекривають темні очі (на фото відзначені цифрою 2). Забарвлення у кілька тонів дає багатогранні відтінки, роблячи погляд незвичайним і виразним.

 

МКЛ розраховані на 3 місяці денного носіння (до 8 годин). Коригують короткозорість до 15 діоптрій, а також можуть бути просто декоративними нулівками.

Відтінкові лінзи для карих очей

Відтінкові МКЛ підходять тільки для світлих очей, кардинально змінити колір не здатні. На темних дають несподіваний відтінок, «просвічують» натуральний колір і виглядають неприродно.

Але як варіант — використовувати відтінкові лінзи «рідного відтінку» для посилення або підкреслення натурального кольору.

Так, одноденні гідрогелеві відтінкові Freshlook Illuminate не змінять колір карих очей, але зроблять погляд виразним, а темний лімбальний обідок візуально збільшить зіницю. Гігієнічні одноразові МКЛ розраховані на денне носіння до 8 годин. Можуть бути декоративними і коригувати короткозорість до 6 діоптрій.

 

Термін носіння і зберігання кольорових лінз

Дотримуйтеся терміну і режиму носіння кольорових МКЛ, рекомендованих виробником і лікарем-офтальмологом. Якщо виникають рідкісні ситуації, в яких ви носите лінзи довше відведеного, давайте очам відпочинок. Викидайте одноденні кольорові МКЛ в кінці дня, міняйте місячні лінзи раз на 30 днів, а квартальні — раз на 3 місяці або так, як порекомендує ваш офтальмолог.

 

Звертайте увагу на термін зберігання лінз, вказаний на упаковці. Якщо не носите якийсь час МКЛ, використовуйте для зберігання контейнер і звичайний багатоцільовий розчин. Пам'ятайте про те, що потрібно міняти розчин на свіжий кожні 2-3 дня, щоб лінзи знаходилися в чистоті і не засохли. Після відкриття блістера термін зберігання МКЛ дорівнює терміну носіння, вказаного на упаковці (день, місяць, 3 місяці тощо).


! Через додатковий шар із фарбою, лінзи, що міняють колір очей, не пропускають кисню достатньо, щоб носити їх у подовженому і безперервному режимах. Тому ходити в таких МКЛ рекомендовано не довше 8 годин.


Як доглядати за кольоровими контактними лінзами

Правильний догляд за лінзами — запорука комфорту і безпеки для ваших очей протягом усього терміну носіння. Поняття «правильний догляд за кольоровими МКЛ» включає в себе:

  1. Зберігання: користуйтеся спеціальними аксесуарами для лінз. Якщо це не одноразові лінзи, щовечора кладіть їх у контейнер. Щоб простіше знімати й одягати лінзи, скористайтеся спеціальним пінцетом або зйомником-присоскою (незамінні при довгих нігтях). Якщо часто подорожуєте, затримуєтеся в гостях або на роботі, стане в нагоді дорожній набір.

  2. Очищення: щоб очистити лінзи від частинок бруду, пилу, косметики, які потрапили на них за день, — промивайте й залишайте їх на ніч у багатофункціональному розчині.

  3. Глибоке очищення: щоб очистити поверхню квартальних кольорових лінз від глибоких білкових відкладень, раз на 7–10 днів використовуйте ферментні таблетки або пероксидні системи. Пероксидні системи – це багатофункціональні розчини, які треба застосовувати на щоденній основі з іншим механізмом дії – у спеціальному контейнері відбувається дезактивація молекул перекису і завдяки цьому контактні лінзи очищаються та дезінфікуються. Для цього потрібен час, тому як правило лінзи в пероксидній системі повинні перебувати не менше 6 годин – для повної дезактивації перекису. При цьому такі розчини найбільш ефективні та гіпоалергенні.

  4. Зволоження: поки звикаєте до МКЛ або якщо схильні до сухості очей, використовуйте зволожуючі краплі.

Бережіть очі і дивуйте глибиною погляду з кольоровими контактними лінзами від contactlinza.com.ua! У нас ви знайдете великий асортимент контактних лінз, засобів для догляду та аксесуарів для лінз. А для більш комфортних покупок ми пропонуємо дисконтну програму і регулярні акційні знижки.


08.02.2021