Замовити дзвінок

+38 044 45 94 404

+38 044 45 94 404

Як часто потрібно міняти лінзи для очей

Багато людей забувають вчасно замінювати зношені контактні лінзи новими. Або навмисно носять їх довше дозволеного, з метою економії. Робити це категорично заборонено через високий ризик ускладнень. Наукові дослідження показали, що користувачі, котрі порушують режим заміни, більше всього ризикують захворіти кон'юнктивітом, кератитом чи виразкою рогівки.

Як часто потрібно міняти контактні лінзи

Як довго можна ходити в одній парі м'яких контактних лінз (МКЛ) — залежить від їх терміну заміни. А той, в свою чергу, залежить від матеріалу, його зносостійкості та стійкості до відкладень. Рекомендовану частоту заміни виробники завжди вказують на упаковці. Цей параметр строго обмежує час носіння виробів до декількох місяців, пари тижнів або навіть одного дня.

 

Будьте уважні. Не плутайте термін носіння лінз з терміном придатності, який показує, до якого часу вироби в упаковці залишаються придатними до використання.

Залежно від частоти заміни МКЛ бувають:

Це означає, що одноденні лінзи потрібно міняти кожен день, двотижневі — раз на 2 тижні, щомісячні — один раз на місяць і т.д. Причому викидати їх потрібно точно в строк. Навіть якщо ви носили їх не постійно, а наділи всього кілька разів. Тобто щомісячні МКЛ потрібно змінити рівно через 1 місяць після відкриття блістера і першого надягання.

Чому потрібно міняти контактні лінзи

В ході носіння лінзи покриваються дрібними подряпинами, білковими і жировими відкладеннями. На їх поверхні з'являються незмочувані ділянки, через що вироби стають незручними. Вони починають викликати дискомфорт, почервоніння очей та інші неприємні симптоми.

Пори, через які лінзи пропускають повітря, з часом забиваються білками і ліпідами, що містяться в слізній рідині. В результаті киснева проникність виробів різко знижується, а рогівка починає страждати від гіпоксії. Це підвищує ризик небезпечних ускладнень: кератитів, ерозій та виразок рогової оболонки ока. Щоб не захворіти, зношені МКЛ потрібно викидати і вчасно замінювати новими.

В яких випадках лінзи потребують передчасної заміни

Іноді МКЛ доводиться міняти задовго до закінчення терміну носіння. Це трапляється в тих випадках, коли лінза рветься, дряпається, засихає або починає викликати дискомфорт без видимої причини. Такий виріб потрібно негайно викинути, інакше він спровокує розвиток ускладнень.

 

Безжально викидати необхідно і ті лінзи, носіння яких вже призвело до яких-небудь захворювань. Якщо вироби хоча в раз викликали алергію, кон'юнктивіт чи кератит, надягати їх знову категорично заборонено. Адже це призведе до повторного розвитку тієї самої хвороби.

Найбезпечніші лінзи

З точки зору безпеки найкращими є одноденні контактні лінзи. Вони не вимагають спеціального догляду, а значить, з ними ви не будете допускати помилок в очищенні, зберіганні та дезінфекції. Тому ви практично не ризикуєте отримати будь-які ускладнення. Але це ще не все. Одноденки дуже зручні і дарують приголомшливий комфорт при носінні. І до них не потрібно купувати розчини та контейнери, що дуже вигідно.

Dailies Total 1

Одні з найсучасніших одноденок, які поєднують в собі кращі характеристики гідрогелевих і силікон-гідрогелевих лінз. Dailies Total 1 зроблені з водоградіентного матеріалу і містять до 100% вологи на поверхні. Завдяки цьому вони неймовірно гідрофільні і дуже комфортні в носінні. А висока киснева проникність (156 Dk / t) робить їх максимально безпечними для очей.

1-Day Acuvue Oasys with HydraLuxe

Ще одна новинка з відмінними гігієнічними характеристиками. 1-Day Acuvue Oasys with HydraLuxe зроблені з особливого, «тіафільного» силікон-гідрогелю, який активно притягує рідину і відмінно пропускає повітря. Завдяки цьому МКЛ добре зволожуються, дарують комфорт під час носіння і не шкодять очам.

MyDay Daily Disposable

Неймовірно зручні одноденні лінзи, розроблені спеціально для людей з чутливими очима і схильністю до алергії. MyDay Daily Disposable містять мінімальну кількість силікону, але при цьому мають хорошу кисневу проникність. Вони не викликають подразнення, а їх носіння абсолютно безпечне для здоров'я очей.

ClearLux OneDay Aspheric

Одноденні лінзи з асферическими поверхнями, які забезпечують неймовірну якість зорового сприйняття. Завдяки своїй «асферічності» ClearLux OneDay Aspheric дарують максимально чітке і ясне бачення. В цьому плані з ними не можуть зрівнятися ніякі інші одноденки.

Biotrue ONEday

Біосумісні лінзи з гіпергелю для людей з чутливими очима. Biotrue ONEday підійдуть користувачам, що не переносять силікон-гідрогелю та через алергію не можуть носити інші МКЛ.


13.03.2019