Замовити дзвінок

+38 044 45 94 404

+38 044 45 94 404

Що купують разом з кольоровими контактними лінзами

Багатьох модників хвилює питання: «Який засіб забезпечить правильний догляд, не завдавши шкоди забарвленням лінз?»

 

Відповідаємо.

 

Якщо немає особливих позначок від виробника, то для догляду за кольоровими лінзами можна використовувати будь-які сучасні засоби, включаючи пероксидні системи. Однак для більшості користувачів оптимальним варіантом буде один із багатофункціональних розчинів.

 

Розчини для догляду за кольоровими лінзами

Сучасні кольорові МКЛ виготовляють за особливими технологіями. При цьому фарбу запечатують всередину матеріалу, з якого зроблені лінзи. Молекули барвника не контактують з поверхнею ока, не викликають подразнення і алергічних реакцій. Вони не змиваються розчинами і пероксидними системами.

 

Тому для догляду за кольоровими МКЛ можна без побоювань використовувати будь-які засоби. Але краще всього купувати сучасні розчини, які забезпечують максимально глибоке очищення, дезінфекцію та зволоження контактних лінз.

 

Давайте розглянемо деякі з них.

 

Biotrue (Bausch + Lomb)

Універсальний розчин Biotrue розроблений на основі детального вивчення створених самою природою систем зволоження, очищення та підтримання здоров'я очей. Він містить гіалуронову кислоту, яка покращує змочуваність поверхні лінзи і підвищує стабільність слізної плівки.

 

Кислотно-лужна рівновага розчину абсолютно ідентична pH сльози ока здорової людини. Крім того, розчин Biotrue підтримує білки сльози (зокрема лізоцим, що має антимікробну активність) в активному стані, зберігаючи їх у природній конформації.

 

 

Maxima Elite (Maxima Optics)

Кольорові лінзи добре поєднуються з багатофункціональним розчином Maxima Elite, який одночасно дезінфікує, очищає і зволожує МКЛ. Функцію зволоження виконує активний компонент Aqua Shield, який володіє відмінними біоадгезивними і водосв’язуючими властивостями.

Завдяки відмінним характеристикам Maxima Elite забезпечує високий рівень комфорту протягом усього часу носіння лінз. Обробка і зберігання кольорових МКЛ в цьому розчині ніяк не шкодить їх забарвленню.

 

 

Opti-Free PureMoist (Alcon)

Розчин Opti-Free PureMoist — продовження лінійки розчинів Opti-Free компанії Alcon. Завдяки наявності зволожуючої матриці HydraGlyde® він не тільки очищає і дезінфікує, але і зволожує контактні лінзи. Поки МКЛ знаходяться в розчині, HydraGlyde проникає в їх матеріал і надалі забезпечує до 16 годин комфортного носіння.

 

Opti-Free PureMoist ідеально підійде для догляду за кольоровими лінзами тим людям, у яких дуже чутливі очі, схильні до алергічних реакцій.

 

 

Avizor Alvera (Avizor)

Універсальний розчин Avizor Alvera призначений для догляду за всіма типами контактних лінз, включаючи кольорові. Він надає потужну дезінфікуючу і очищаючу дію. До складу розчину входить масло рослини Алоє Вера, яке утворює захисну плівку на поверхні рогівки, покращує відновлення епітелію рогівки, захищає очі від ультрафіолетових променів.

 

 

Професійна косметика

Відповідно до маркетингових досліджень, косметикою користується від 60 до 85% людей, які купують кольорові лінзи.* А звичайна косметика може згубно впливати на МКЛ. Тому наявні на нашому ринку пропозиції в галузі професійної косметики набувають особливої актуальності.

 

Користувачам кольорових лінз можна рекомендувати офтальмокосметику під торговою маркою Eye Care (Contapharm Laboratories, Франція). Вона створена спеціально для даної категорії клієнтів, а також показана пацієнтам з підвищеною чутливістю очей і алергією на традиційну косметику.

 

 

Жінкам, які купують кольорові лінзи, також можна запропонувати продукцію медичної фармацевтичної компанії Obagi Medical Products — розробника і виробника запатентованих рецептурних систем по догляду за шкірою. Продукти цієї компанії вважаються найбільш ефективними і безпечними серед засобів для омолодження шкіри.

 

 

Описані вище засоби роблять носіння кольорових контактних лінз комфортним і безпечним, відповідаючи потребам основної категорії їх користувачів — молодих жінок. Ми бажаємо їм відчути всі плюси перерахованих в цій статті розробок, радуючи оточуючих приголомшливим кольором своїх дивовижних очей.

 

——

Джерела:

  1. Давыдов В. Цвет для процветания // Веко. 2004. № 8. С. 52-59.

  2. Александр Козловцев, Веко 5, 2012

 

 

Стаття оновлена 21.11.2018 


21.11.2018