Замовити дзвінок

+38 044 45 94 404

+38 044 45 94 404

Силікон-гідрогелеві лінзи маркетинговий хід чи реальна користь

Контактні лінзи — це маленькі провідники у світ чіткого і ясного зору. Багато користувачів пам'ятають часи, коли про існування такого способу корекції доводилося тільки мріяти. А людям з поганим зором були змушені носити окуляри або постійно примружуватися, щоб розглянути що-небудь.

 

Стрімкий розвиток науки і медицини дав можливість добре бачити без громіздких пристосувань на переніссі. Сьогодні ви можете відчути всі переваги зручного, безпечного і зовсім непомітного способу контактної корекції під назвою м'які контактні лінзи (МКЛ).

 

Види контактних лінз

Контактні лінзи виробляють з різних матеріалів з різноманітними властивостями і характеристиками. Щоб якось класифікувати ці вироби, їх розділять на два типи: жорсткі і м'які.

 

Жорсткі лінзи в наш час використовують досить рідко. Як правило, їх призначають при високому ступені астигматизму, коли МКЛ не в силах виправити наявні дефекти зору.

 

М'які лінзи діляться на два види:

  • гідрогелеві;

  • силікон-гідрогелеві.

 

 

Гідрогель чи силікон-гідрогель

Раніше всі МКЛ робили з гідрогелю — матеріалу, що пропускає повітря за рахунок високого вмісту вологи. Гідрогелеві лінзи були досить м'якими і зручними, але погано пропускали кисень до рогівки. Разом з тим вони підсихали до кінця дня, викликаючи дискомфорт і почервоніння очей.

 

Недоліки гідрогелевих МКЛ:

  • тривалість носіння не довше ніж 10-12 годин в день;

  • неможливість спати в них, навіть вдень;

  • відносно невисока киснепроникність.

 

Гідрогелеві лінзи випускаються і сьогодні. Вони можуть мати різні режими заміни: від одного місяця до 1 року.

 

 

На сьогоднішній день лідируючі позиції на ринку займають МКЛ з силікон-гідрогелю — особливого матеріалу з високою кисневою проникністю. Він пропускає повітря через дрібні пори, дозволяючи рогівці вільно дихати протягом дня. В силікон-гідрогелевих лінзах можна спати і навіть ходити по кілька днів поспіль. Вони не викликають гіпоксії рогівки і не шкодять очам.

 

Їх переваги:

  • добре тримають форму і відмінно виправляють дефекти зору;

  • є найбільш «дихаючими» з усіх видів контактних лінз;

  • не шкодять здоров'ю очей і не викликають ускладнень.

 

Силікон-гідрогелеві МКЛ бувають одноденними, двотижневими і на 1 місяць. Квартальних і традиційних лінз з силікон-гідрогелю не існує.

 

 

Маркетинговий хід чи реальна користь

Силікон-гідрогелеві лінзи мають високу (до 5 раз вище, ніж у гідрогелевих) киснепроникність. Вони дуже комфортні і абсолютно безпечні в носінні. І приносять реальну користь багатьом користувачам.

 

Більше всього «дихаючі» МКЛ цінують люди, яким недостатньо добре бачити 10-12 годин в день. Так що якщо вам потрібен ідеальний зір з самого ранку до пізнього вечора (або навіть цілу добу), ваш вибір повинен зупинитися саме на силікон-гідрогелевих лінзах.

 

 

Як показує практика, навіть найбільш свідомі користувачі час від часу засинають в МКЛ з гідрогелю. Це не тільки викликає неприємні відчуття, але і призводить до кисневого голодування рогівки, що може мати вкрай небезпечні наслідки. Щоб уникнути їх, слід вибирати МКЛ з більш якісного матеріалу — силікон-гідрогелю.

 

Що стосується новачків, їм лікарі рекомендують виключно «дихаючі» силікон-гідрогелеві лінзи, щоб уникнути проблем в тому числі і при випадковому засипанні в МКЛ.

 

 

Стаття оновлена 22.11.2018


22.11.2018